13 decembrie 2012, 10:34 Realitatea moldovenească views 7647
13 decembrie 2012, 10:34 Realitatea moldovenească views 7647

Noi condiţii pentru sesiunea de BAC 2013

În sesiunea 2013, candidaţii care nu au promovat examenele de BAC vor avea dreptul să se prezinte pentru susţinerea lor în următoarele trei sesiuni de bază, în comparaţie cu două încercări în următorii trei ani care le aveau până în prezent. Acest lucru îl prevede proiectul Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenelor de bacalaureat 2013, care a fost propus pentru dezbateri, informează trm.md.

Potrivit acestuia, candidaţii care au luat note insuficiente în sesiunea de bază nu au dreptul să susţină, repetat, examenele respective în sesiunea suplimentară. Iar candidații respinși pot susține restanțe în sesiunea din anul următor.

Proiectul Metodologiei de organizare și desfășurare a examenelor de bacalaureat 2013 prevede că la testele personalizate ale candidaților vor fi anexate foi pentru maculatoare la fel personalizate prin codul de bare al candidatului. După rezolvarea testului, acestea vor fi desprinse și triate aparte.

Centrele de BAC vor fi instituite cu un efectiv de, cel puţin, 300 absolvenţi. În cazul raioanelor cu un număr mai mic de candidați se instituie un singur centru de bacalaureat. Centrele de bacalaureat şi centrele republicane de evaluare a lucrărilor, respectiv, vor fi  echipate cu scanere de depistare a metalelor, aparate de bruiere a legăturii telefonice și camere video.

Proiectul Metodologiei de organizare și desfășurare a examenelor 2013 a fost plasat pe pagina web a Ministerului Educației www.edu.md și a Agenției de Evaluare și Examinare www.aee.edu.md. De asemenea, candidații se pot familiariza cu programele de examen pentru disciplina limba și literatura română și matematica. Propunerile și sugestiile asupra proiectului metodologiei pot fi prezentate până la 24 decembrie curent, anunță Ministerul Educației.

Cuvinte cheie:

copii , studii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
2127 locuitori

Tudora este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Tudora este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 44 km de orașul Ștefan Vodă și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2127 de oameni. Satul Tudora a fost menționat documentar în anul 1595.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.