22 noiembrie 2012, 12:37 Realitatea moldovenească views 5785
22 noiembrie 2012, 12:37 Realitatea moldovenească views 5785

Aproximativ 50% dintre moldoveni au computere şi acces la internet


Foto: moldpres.md

Aproape jumătate din cetăţenii Republicii Moldova deţin computere în gospodărie şi au acces la internet, arată datele Barometrului de Opinie Publică (BOP), făcut astăzi public de către Institutul de Politici Publice, informează MOLDPRES.

Potrivit datelor BOP, 88% din respondenţii sondajului spun că au conectarea la internet acasă, alţi 16% susţin că au acces la net prin intermediul telefoanelor mobile, iar 15% utilizează internetul mobil. De asemenea, internetul se află printre primele şi cele mai credibile surse de informare a cetăţenilor.

Conform datelor BOP, AIS Moldpres este unul din cele mai des frecventate site-uri de ştiri din Moldova. Circa 4% din participanţii la sondaj au comunicat că au deschis chiar ieri pagina electronică a Agenţiei, alţi 8% s-au informat din ştirile noastre în ultimele şapte zile şi 8% se informează frecvent. Cercetarea sociologică arată că cei mai mulţi cititori ai MOLDPRES sînt locuitori ai oraşelor cu studii superioare şi cu un nivel sporit de bunăstare.

Sondajul a fost efectuat în perioada 30 octombrie - 12 noiembrie, pe un eşantion de 1237 de persoane în 88 de localităţi cu o eroare maximă de 3%. Cercetarea sociologică a fost efectuată cu suportul Fundaţiei Soros Moldova, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

internet , localitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1571 locuitori

Mărcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Din componenţa comunei fac parte 2 localităţi: Mărcăuţi şi Mărcăuţii Noi. Localitatea este situată la o distanţă de 24 km de oraşul Briceni şi 220 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1571 oameni. Prima atestare documentară a localităţii datează din aprilie 1620, cînd acesta este trecut într-un act al cancelariei domneşti ca satul Marcovăţ din ţinutul Hotin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.