04 aprilie 2020, 13:00 Realitatea moldovenească views 6632
Moldovenii aflați peste hotare nu vor mai fi obligați să procure asigurarea medicală la intrare în țară
04 aprilie 2020, 13:00 Realitatea moldovenească views 6632

Moldovenii aflați peste hotare nu vor mai fi obligați să procure asigurarea medicală la intrare în țară

Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova a semnat o Dispoziție prin care a anulat obligativitatea cetățenilor moldoveni să procure asigurarea medicală odată cu intrarea în țară.

În Dispoziția actualizată se menționează: „Persoanele ce traversează frontiera de stat pe cale terestră și aeriană pe sensul de intrare în Republica Moldova, vor completa și semna, în mod obligatoriu, Declarația pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul 2020."

Vă amintim, că până astăzi, cetățenii moldoveni și străini care au viză de reședință în Moldova erau obligați să procure asigurarea medicală în termen de 72 de ore dacă vin pe cale terestră sau s-o cumpere înainte de zbor, dacă vin pe cale aeriană.

Sursa: diez.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
2860 locuitori

Boghiceni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Boghiceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Hîncești și la 64 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2860 de oameni. Satul Boghiceni a fost menționat documentar în anul 1489.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.