11 octombrie 2012, 14:21 Realitatea moldovenească views 6910
11 octombrie 2012, 14:21 Realitatea moldovenească views 6910

Marian Lupu: Statutul special al Transnistriei – element cheie al procesului de descentralizare


Foto: tribuna.md 

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Marian Lupu, a avut o întrevedere cu Jennifer Brush, şef al Misiunii OSCE în Republica Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi relaţii publice a Parlamentului.

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a menţionat că procesul de descentralizare este important nu doar sub aspectul integrării europene a ţării noastre, iar stabilirea unui echilibru între autorităţile centrale şi cele locale este şi un element foarte important în contextul soluţionării politice a diferendului transnistrean. Astăzi, deja vorbim despre un statut special al regiunii din stînga Nistrului, ceea ce este un element cheie al procesului de descentralizare, a specificat Marian Lupu.

Şeful Legislativului a mai relevat că Strategia de descentralizare, adoptată în Parlament, rămîne în topul priorităţilor Legislativului, vom urmări şi vom contribui la implementarea acestei Strategii.

În acelaşi context, Marian Lupu a menţionat existenţa unui proiect în pregătire, inclusiv cu suport internaţional, pentru formarea condiţiilor necesare unui dialog la nivelul parlamentarilor de la Chișinău şi a reprezentaţilor aşa-numitului soviet suprem de la Tiraspol. Şeful Legislativului a opinat că, şi pe această cale, se va veni cu un suport în favoarea avansării pe calea rezolvării problemei de reîntregire a ţării noastre.

Cuvinte cheie:

Transnistria , conflict , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1577
Populația:
2776 locuitori

Teţcani este un sat şi comună din raionul Briceni. Teţcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Teţcani se află la o distanță de 27 km de oraşul Briceni şi la 260 km de  Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2776 de oameni. Prima atestare documentară a satului Teţcani datează din anul 1577.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.