07 august 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 3659
Care ar fi necesitatea instituirii unui moratoriu asupra construcțiilor dacă acesta există deja de doi ani
07 august 2019, 14:20 Realitatea moldovenească views 3659

Care ar fi necesitatea instituirii unui moratoriu asupra construcțiilor dacă acesta există deja de doi ani

E dificil să găsești niște locuitori ai capitalei, care să nu aibă întrebări privind activitatea autorităților locale. Una dintre problemele cele mai acute ține de construcții.

Se construiește peste tot, oriunde și la nimereală, cu ignorarea normelor și regulilor elementare. Se distrug scuaruri, terenuri sportive și de joacă, complexe sportive și de cultură, se atentează și la parcuri. Despre normele de amplasare a construcțiilor și numărul de locuitori pe o unitate de suprafață nici nu ce mai discută. Orășenii se confruntă sistematic cu situația, în care sub geamurile lor apare un șantier, apărat de flăcăi voinici din agențiile de pază, reprezentanții dezvoltatorului prezintă autorizațiile și permisiunile respective, iar autoritățile locale și inspecția supraveghere a construcțiilor se arată nedumerită: "la ei totul e legal ". Fiind martorul acestor procese ani în șir, ajungi la singura concluzie: "nu există limite ilegalităților ".

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

construcție , moratoriu , lege

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1524
Populația:
340 locuitori

Ruseştii Vechi este un sat din cadrul comunei Ruseştii Noi, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ialoveni și la 29 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 340 de oameni. Satul Ruseştii Vechi a fost menționat documentar în anul 1524.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.