25 iulie 2019, 15:20 Realitatea moldovenească views 4127
Dodon: Demontarea regimului oligarhic va fi finalizată pînă la sfîrșitul lunii august
25 iulie 2019, 15:20 Realitatea moldovenească views 4127

Dodon: Demontarea regimului oligarhic va fi finalizată pînă la sfîrșitul lunii august

Cel mai greu lucru din această perioadă, după crearea coaliției de guvernămînt, a fost încercarea de a face față boicotului și sabotajului din partea liderilor unor structuri de stat, numiți pe parcursul ultimilor ani de Partidul Democrat.

Despre acest lucru a anunțat Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, într-un interviu exclusiv acordat site-ului Noi.md.

"Unii funcționari de rang înalt au înțeles imediat că puterea s-a schimbat și și-au dat demisia. Dar există încă foarte mulți, la diferite nivele, și la nivel de oficiali de rang înalt ai unor structuri de stat, și la nivel de adjuncți, și la nivel de muncitori obișnuiți, care au sabotat. Și vreau să vă spun că și la această etapă ne confruntăm activ cu acest sabotaj. Eu cred că această primă etapă a așa-numitei demontări a puterii oligarhice, încă nu a luat sfîrșit. Da, într-un șir de structuri importante precum Curtea Constituțională, Procuratura și altele, primele persoane au plecat, dar noi nu am numit alte persoane acolo. Adică, în acele discuții pe care le avem la nivelul conducerii țării, planificăm undeva pînă la jumătatea sau pînă la sfîrșitul lunii august să finalizăm procesul de demontare și de numire a unor noi persoane care să corespundă tuturor criteriilor", a declarat șeful statului .

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
2868 locuitori

Cimişeni este un sat şi comună din raionul Criuleni. Cimişeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2868 de oameni. Localitatea se află la distanța de 65 km de orașul Criuleni și la 25 km de Chișinău. Satul Cimișeni a fost menționat documentar în anul 1660.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.