10 septembrie 2012, 11:29 Realitatea moldovenească views 5648
10 septembrie 2012, 11:29 Realitatea moldovenească views 5648

STOP marşului unionist: Activitatea tuturor organizaţiilor unioniste vine în contradicţie cu legea


Foto: inprofunzime.md

Prim-ministrul Vladimir Filat recomandă organizatorilor marşului unionist din 16 septembrie să renunţe la el. Solicitarea a fost făcută în cadrul şedinţei de Guvern. Potrivit premierului, declaraţiile şi acţiunile din ultimul timp a unor forţe politice au drept scop sfidarea agendei de drept a Republicii Moldova. De asemenea, premierul a rugat cetăţenii să se abţină de la prezenţa la eveniment, indiferent din care parte sînt.

”Cer organelor de drept sa efectueze toate măsurile de prevenire, care să nu admită participarea provocatorilor. Activitatea tuturor organizaţiilor unioniste vine în contradicţie cu legea”, a spus premierul. De asemenea, el a solicitat ministrului Justiţiei, Oleg Efrim, să modifice legislaţia în aşa fel ca în viitor să fie excluse activităţile ce prejudiciază suveranitatea statului.

Menţionăm că, astăzi, la şedinţa de Guvern sa prezentat şi liderul Partidului Socialiştilor, deputatul Igor Dodon. Acesta urmează să prezinte un proiect care are drept scop excluderea pe viitor a marşurilor unioniste.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , lege , mars , protest

Comentarii

 (1)
  • #1 mckudos Răspunde Citează selecţia
    Я думаю не стоит Румынам лезть в Молдову... Она давно отдельное Государство...
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
462 locuitori

Broșteni este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Broșteni este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Rîbnița și la 132 km de Chișinău. Conform datelor anului 2011 populația satului constituia 462 de oameni. Satul Broșteni a fost menționat documentar în anul 1856.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.