11 mai 2019, 14:00 Realitatea moldovenească views 16679
Ce se află în spatele demisiei șefului Procuraturii Anticorupție?
11 mai 2019, 14:00 Realitatea moldovenească views 16679

Ce se află în spatele demisiei șefului Procuraturii Anticorupție?

După trei ani de la numirea în funcție, Viorel Morari a părăsit fotoliul de șef al Procuraturii Anticorupție. Demisia a avut loc pe fundalul scandalului iscat în urma unei scrisori anonime, care conține informații compromițătoare despre el și cîteva alte persoane.

Și dacă unii experți presupun că această întorsătură a lucrurilor poate fi explicată printr-un șir de fapte reale, enumerate în scrisoarea publicată, în opinia altora este vorba despre comportamentul normal al ofițerului - șeful departamentului anti-corupție care, după depunerea cererii de demisie, a oferit șansa conducerii sale de a rezolva situația și de a lua o decizie. Conducerea Procuraturii Generale a Republicii Moldova a reacționat prompt la cererea lui Morari și, potrivit unor comentatori, transferul rapid al lui Viorel Morari la o altă funcție (deși cu o scădere importantă) în cadrul Procuraturii Generale poate indica faptul că, pe de o parte, nu există plîngeri serioase împotriva lui, iar pe de altă parte, la această funcție este nevoie de un funcționar, care să fie mai comod și mai loial sistemului.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1961
Populația:
19 locuitori

Teliţa Nouă este un sat din cadrul comunei Teliţa, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Anenii Noi și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 19 oameni. Satul Teliţa Nouă a fost înființat în anul 1961.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.