08 august 2012, 14:30 Realitatea moldovenească views 2525
08 august 2012, 14:30 Realitatea moldovenească views 2525

La 22 august curent, Cancelarul german Angela Merkel va vizita Republica Moldova

La 22 august curent, pentru prima dată, Cancelarul german Angela Merkel se va deplasa într-o vizită oficială în Republica Moldova. Data vizitei a fost anunţată, astăzi, de Prim-ministrul Vlad Filat, în şedinţa de Guvern, transmite MOLDPRES.

Premierul a specificat că, pînă la sfîrşitul săptămînii curente, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene urmează să definitiveze agenda vizitei.

Prim-ministrul a reiterat că această vizită va însemna foarte mult pentru Republica Moldova. Filat a precizat, anterior, că are aşteptări mari de la această vizită, în condiţiile în care personalităţi marcante din politica internaţională au o atitudine bună faţă Republica Moldova, doresc să ajute ţara noastră şi dispun de capacităţi decizionale.

Se aşteaptă ca agenda vizitei să includă subiecte ce ţin de stadiul relaţiilor bilaterale dintre Republica Federală Germania şi Republica Moldova, procesul de integrare europeană a Republicii Moldova şi problema reintegrării ţării, notează MOLDPRES.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1704
Populația:
1421 locuitori

Viişoara este un sat şi comună din raionul Edineţ. Viişoara este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe malul rîului Prut, la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ și la 230 km de Chișinău. La 3 iulie 1575 pentru prima dată este atestat satul Drăgănești din ținutul Hotin, actualmente Viișoara. Sub numele Viișoara satul este pomenit pentru prima dată în actele oficiale în anul 1704.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.