28 martie 2019, 16:55 Realitatea moldovenească views 15824
Zaharova: SUA se amestecă în situația din Moldova
28 martie 2019, 16:55 Realitatea moldovenească views 15824

Zaharova: SUA se amestecă în situația din Moldova

SUA se amestecă în situația din Moldova după ultimele alegeri parlamentare și, prin ambasadorul american în republică, Derek J. Hogan, dictează propria voință autorităților ţării, indicîndu-le ce trebuie să facă.

Potrivit presei rusești, declaraţia îi aparţine purtătorului de cuvînt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

„Washingtonul, prin ambasadorul Statelor Unite în Moldova, Derek J. Hogan, a intervenit în situație. Scrisoarea lui Hogan către deputați este o dictatură deschisă în Moldova din partea Statelor Unite. În scrisoare se menţionează direct că singura cale corectă este cea de îmbunătățire a relațiilor cu Statele Unite și Uniunea Europeană", a declarat diplomatul rus.

După cum relatează corespondentul Agenției Federale de Presă, Maria Zaharova a subliniat că mesajul diplomatului american descrie în detaliu reformele ce ar trebui să fie promovate de parlamentarii moldoveni și modul în care trebuie să fie controlate companiile străine. Maria Zaharova a adăugat că autoritățile americane forţează Moldova spre așa-numita „alegere corectă", ignorînd opinia republicii însăși.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

SUA , Moldova , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
11128 locuitori

Costeşti este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Costeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ialoveni și la 22 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 11128 de oameni. Satul Costești a fost menționat documentar în anul 1573.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.