17 iulie 2012, 09:16 Realitatea moldovenească views 6735
17 iulie 2012, 09:16 Realitatea moldovenească views 6735

Athosul va reîntregi Moldova


Foto: orthodoxy.ru

Premierul Vlad Filat şi liderul autoproclamatei republici nistrene, Evgheni Şevciuk, însoţiti de Mitropolitul Moldovei, Înalt Prea Sfinţia Sa, Vladimir au mers sîmbătă la Muntele Athos din Grecia, informează prime.md.

Potrivit secretarului Mitropoliei, Vadim Cheibaş, invitaţia de a merge la muntele sfînt a fost lansată de către Mitropolit. Vizita a durat o singură zi, în care oficialii s-au rugat pentru solutionarea diferendului transnistrean. Într-un schit de pe muntele sfînt se află o icoană a Maicii Domnului, despre care se spune că, ar face minuni.

Anterior, Vlad Filat şi Evghenii Şevciuk au mai avut întrevederi informale la un meci de fotbal la Tiraspol, precum şi la Chișinău, la concertul Larei Fabian şi al lui Hulio Iglesias.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
3615 locuitori

Horeşti este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Horeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ialoveni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3615 oameni. Satul Horești a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.