16 iulie 2012, 12:36 Realitatea moldovenească views 3025
16 iulie 2012, 12:36 Realitatea moldovenească views 3025

Peste 100 de localităţi sînt deconectate de la energia electrică după ploile de duminică seara

În urma ploilor torenţiale şi vîntului puternic din după-amiaza zilei de duminică, 15 iulie curent, 103 localităţi din 13 raioane rămîn a fi deconectate de la sursa de curent electric, informează MOLDPRES.

Liliana Puşcaşu, ofiţer de presă la Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (SPCSE), a comunicat pentru agenţie că cel mai mult au avut de suferit suburbiile municipiului Chișinău, municipiul Bălţi, localităţile din raioanele Sîngerei, Drochia, Leova, Călăraşi, Ungheni, Soroca, Dubăsari, Rîşcani ş.a.

Din cauza vîntului puternic, 7 localităţi din raioanele Drochia, Floreşti, Soroca şi Dubăsari au fost deconectate de la legătura telefonică fixă. Circa 70 de copaci în municipiile Chișinău şi Bălţi, precum şi alte raioane au fost doborîţi la pămînt de rafalele de vînt.

Sursa citată a mai specificat că, în prezent, specialiştii instituţiei, în comun cu autorităţile publice locale, estimează toate pagubele aduse de furtună şi ploi. Din datele operative se cunoaşte că în mai multe sate din raionul Sîngerei, de exemplu, au fost afectate acoperişurile caselor de locuit, a instituţiilor de învîţămînt sau de menire socială.

Puşcaşu a mai specificat că la momentul actual este cunoscut că ploile abundente au distrus peste 260 ha terenuri de sfeclă de zahăr în satul Baraboi, raionul Donduşeni, precum şi 20 ha de livadă în satul Domulgeni, Floreşti. Oficialul SPCSE a spus că instituţia va veni cu informaţii adăugătoare după acumularea şi analiza tuturor informaţiilor din teritoriu, notează MOLDPRES.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1865
Populația:
278 locuitori

Flutura este un sat din cadrul comunei Tîrşiţei, raionul Teleneşti. Localitatea Flutura se află la distanța de 45 km de orașul Telenești și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 278 de oameni. Satul Flutura a fost atestat documentar în anul 1865.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.