11 iulie 2012, 10:10 Realitatea moldovenească views 2893
11 iulie 2012, 10:10 Realitatea moldovenească views 2893

Diferendul transnistrean are cele mai mari şanse de a fi soluţionat – MAE al Ucrainei

Ucraina a înregistrat, în anul curent, progrese semnificative în ceea ce priveşte reglementarea diferendului transnistrean. Acest conflict are cele mai mari şanse de a fi soluţionat. O declaraţie în acest sens a fost făcută, în cadrul unui briefing, de către directorul Departamentului pentru politică informaţională al MAE al Ucrainei, Oleg Voloşin.

Potrivit oficialului ucrainean, pe parcursul ultimului an, în procesul de reglementare a diferendului transnistrean au fost înregistrate progrese importante. „Ceea ce am realizat, de la începutul anului curent, denotă că am progresat evident în soluţionarea conflictului transnistrean”, a menţionat Voloşin. Potrivit oficialului de la Kiev, la moment, Ucraina a reuşit să stabilească un dialog între Tiraspol şi Chișinău, în particular, cu noua conducere. „Într-o mare măsură este meritul Ucrainei. Diferendul transnistrean este unul din conflictele cu cele mai mari şanse de reglementare”, a conchis oleg Voloşin.


Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1742
Populația:
402 locuitori

Zăzulenii Vechi este un sat din cadrul comunei Negureni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Ungheni și la 107 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 402 oameni. Satul Zăzulenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1742.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.