06 iulie 2012, 15:30 Realitatea moldovenească views 10900
06 iulie 2012, 15:30 Realitatea moldovenească views 10900

Experţii consideră că vizita cancelarului Germaniei la Chișinău, este un mesaj al Germaniei partenerilor din Est

Vizita Anghelei Merkel la Chișinău reprezintă o dezvoltare logică a relaţiilor moldo-germane, a declarat directorul de program al Consiliului European pentru Relaţii Internaţionale (Londra), Nicu Popescu.

Potrivit agenției „Novii reghion” în cadrul unei emisiuni la postul de radio Radio Chișinău, analistul a declarat că acest eveniment va fi un fel de mesaj transmis de Germania partenerilor săi din Est.

"Vizita cancelarului german este un semn de sprijin pentru eforturile de integrare europeană ale Republicii Moldova, precum şi un mesaj pentru partenerii din Est – Rusia şi Ucraina – că Republica Moldova nu face parte din sfera de influenţă a Moscovei, iar UE apreciază reformele în această ţară" - a declarat Popescu.

Politologul german Anneli Ute Gabany consideră că prin această vizită Germania ar dori să testeze reacţia Rusiei la reluarea temei conflictului moldo-transnistrean.

Într-un interviu postului de radio "Europa Liberă", analista germană a sugerat că problema moldo-transnistreana va fi rezolvata, dar numai cu condiţia că Republica Moldova va rămîne un stat viabil şi democratic şi vor fi retrase trupele ruse din regiune.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
542 locuitori

Sirota este un sat din cadrul comunei Crihana, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Orhei și la 64 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 542 de oameni. Satul Sirota a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.