04 iulie 2012, 10:57 Realitatea moldovenească views 5234
04 iulie 2012, 10:57 Realitatea moldovenească views 5234

Proiectul de rezoluţie al OSCE cheamă Rusia să retragă trupele din stînga Nistrului

Adunarea Parlamentară a OSCE examinează o rezoluţie care, dacă va fi aprobată, ar crea mai multe oportunităţi durabile de dialog între membrii Parlamentului Republicii Moldova şi reprezentanţii Transnistriei, relatează „Novii reghion”.

"Contactele directe între oameni şi dialogul parlamentar este extrem de important pentru stabilirea relaţiilor de încredere atît de necesare în locuri cum ar fi Republica Moldova", - a spus Habsburg Douglas, care din 2009 în calitate de şef al grupului parlamentar cu privire la Moldova a Adunării Parlamentare a OSCE a petrecut patru întîlniri cu liderii ambelor părţi în Republica Moldova.

"Este nevoie de timp pentru a rezolva conflictul, cu toate acestea, astfel de schimburi ajută la deschiderea căii pentru o pace durabilă", - a spus ea.

În conformitate cu rezoluţia, semnată de 60 de parlamentari din 20 de ţări, Adunarea Parlamentară aOSCE şi Misiunea OSCE în R.Moldova va facilita schimburile inter-parlamentare.

Documentul îndeamnă, de asemenea, Federaţia Rusă de a finaliza retragerea trupelor sale din Republica Moldova, iar pe toţi participanţii la procesul de reglementare a conflictului moldo-transnistrean - să înceapă consultări în scopul de a transforma mecanismul de pacificare existent într-o misiune multinaţională civilă cu mandat internaţional (OSCE).

Parlamentari din 56 de state participante OSCE vor vota rezoluţia şi declaraţiile la Monaco. Documentul va fi luat în considerare pentru adoptare, la sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a OSCE din 5 - 9 iulie.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1877
Populația:
50 locuitori

Cot este un sat din cadrul comunei Cuhneşti, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Glodeni și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 50 de oameni. Satul Cot a fost menționat documentar în anul 1877.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.