28 iunie 2012, 12:18 Realitatea moldovenească views 6408
28 iunie 2012, 12:18 Realitatea moldovenească views 6408

Еxpert: autorităţile de la Chișinău nu sînt interesate de soluţionarea conflictului transnistrean

Alianţa de guvernare din Republica Moldova AIE mimează soluţionarea conflictului transnistrean, a declarat analistul politic moldovean Oazu Nantoi, în cadrul emisiunii Fabrica de postul de televiziune Publika TV.

Potrivit lui, iniţiativa în reglementarea transnistreană a fost preluată de către prim-ministrul Vladimir Filat, dar" este imposibil să se construiască un stat în baza unui acord de prietenie cu liderul transnistrean Evgheni Şevciuk."

Chişinăul nu este interesat de soluţionarea conflictului de pe Nistru, a remarcat expertul moldovean.

Un alt analist – Nicolae Chirtoacă consideră că acţiunile lui Filat consolidează încrederea reciprocă a populaţiei de pe cele două maluri ale Nistrului, şi este o condiţie prealabilă pentru negocieri semnificative.

În acelaşi timp, Chirtoacă a spus că, în realitate, soluţionarea conflictului de pe Nistru este obiectul unor negocieri cu Rusia.

"Avem de a face cu o regiune susţinută şi finanţată de Moscova. De fapt, negociem cu Rusia, care are interesele sale aici,"- a spus el, subliniind că Transnistria este într-o situaţie economică dezastruoasă, dar Rusia nu va permite falimentul regiunii".

 

Sursa: nr2.ru

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1613
Populația:
503 locuitori

Branişte este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Avrămeni, Branişte, Reteni-Vasileuţi, Reteni. Localitatea se află la distanța de 36 km de oraşul Rîşcani şi la 180 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 503 oameni. Satul Braniște a fost menționat documentar în anul 1613.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.