29 noiembrie 2018, 15:50 Realitatea moldovenească views 12808
Demidețki: După alegeri, va fi posibil să-i unificăm pe toţi prin intermediul „căii pro Moldova”
29 noiembrie 2018, 15:50 Realitatea moldovenească views 12808

Demidețki: După alegeri, va fi posibil să-i unificăm pe toţi prin intermediul „căii pro Moldova”

După alegerile parlamentare viitoare, partidelor, care vor accede în Parlamentul RM, le va fi foarte greu să creeze vreo coaliție de guvernămînt, ţinînd cont de diferențele dintre ele, dar toate acestea vor putea fi unificate, prin intermediul „Căii pro Moldova".

Părerea, în cauză, a fost a fost exprimată de șeful Biroului Agenţiei TASS în Moldova, Valeri Demideţki, în cadrul emisiunii TV "Mehanizm deistivia" cu Elena Leviţkaia-Pahomova de pe canalul NTV-Moldova, relatează Noi.md.

Comentînd cursul politic „Pro Moldova", anunțat de PDM, Valeri Demideţki, a remarcat că Partidul Democrat, cu toate talentele conducătorului său, care a reușit să reunească majoritatea de guvernămînt, are sociologi foarte buni.

"Ei numără foarte bine și eu cred că înainte de alegeri ei fac totalurile mult mai intens și că ei deţin informații despre tendințele reale din rîndul oamenilor și că toți acești pași privind „Calea Pro Moldova" provin de acolo", a spus șeful Biroului Agenției TASS din Moldova.

"Ei văd că în cei 9 ani de guvernare pro-europeană a fost ceva foarte straniu, cînd oamenii mereu se duceau la votare separat, apoi se uneau, apoi se dezuneau din nou, pe urmă se certau, învinuindu-se reciproc nu în termenii cei mai frumoşi, astfel încît, în rezultat, au discreditat tocmai acea idee a integrării europene, care luată în sine, nu este rea. Cine este împotriva prieteniei cu Uniunea Europeană, în special, ţinînd cont de poziția geografică a țării noastre, să facă comerț cu UE, să preia tehnologii, experiență, valorile sînt unele normale. Numai un idiot poate să se opună acestor lucruri. Dar aceasta nu înseamnă că pentru a-i mulțumi pe unii, este absolut necesar să ne certăm cu alții, cu cei de-ai treilea și de-ai patrulea", a remarcat Valeri Demideţki.

Potrivit părerii Dlui, după alegerile parlamentare, va fi foarte complicat să se facă o anumită coaliție de guvernămînt, avînd în vedere cît de diferite sînt. Dar există un reper în jurul căruia ar putea fi reuniţi toţi, aceasta este calea „Pro Moldova".

"Nu întîmplător, președintele Igor Dodon și Partidul Socialist au fost primii, care au vorbit despre această cale, iar democrații au fost cei de-ai doilea, care au spus despre acest lucru. Deși cred că ei vor vorbi şi în continuare despre integrarea europeană, dar vom vedea ce se va întîmpla, cum vor vota cetățenii. Dar, în principiu, oamenii s-au săturat de toate aceste discuţii despre integrarea europeană", a subliniat șeful Biroului Agenției TASS din Moldova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

alegeri , politica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
349 locuitori

Costeşti este un sat din cadrul comunei Ivanovca, raionul. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 349 de oameni. Satul Costești a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.