18 iunie 2012, 11:59 Realitatea moldovenească views 5698
18 iunie 2012, 11:59 Realitatea moldovenească views 5698

Institutului Cultural Român, filiala Chișinău, este angajat politic

Institutul Cultural Român face propagandă ideilor liberal-democraților români. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Partidului Național Liberal din România, Crin Antonescu, care a menționat că schimbarea directorului institutului, Horia Patapievici este o prioritate, relatează MOLDNEWS.

"Aud pedeliști că e criză, asta era prioritatea țării? Da, asta era prioritatea țării. În momentul în care propagandiști de 2 lei au fost cocoțați în fruntea unor instituții, pentru a improșca cu noroi, a face propagandă, da" a spus el, menționînd că Horia Patapievici și structura din subordinea acestuia, este subordonată președintelui, nu era preocupată de problemele culturii, ci numai de politică.

Guvernul României în viitorul apropiat intenționează să transmită institutul în subordinea Senatului și pe parcursul a două săptămîni să-l demită pe Patapievici din funcția de director.

Notăm, că anterior, cu susținerea autorităților moldovenești, la Chișinău a fost deschisă o filială a acestei instituții.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
1402 locuitori

Dominteni este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dominteni, Văleni și Mihăileni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Drochia și la 166 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Dominteni constituia 1402 locuitori.Satul Dominteni a fost menționat documentar în anul 1617.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.