15 iunie 2012, 12:15 Realitatea moldovenească views 4009
15 iunie 2012, 12:15 Realitatea moldovenească views 4009

Vlad Plahotniuc riscă să fie suspendat din funcţia de prim-vicespicher

Fracţiunea Partidului Comuniştilor a cerut suspendarea din funcţie a prim-vicepreşedintelui Parlamentului, Vlad Plahotniuc, bănuit de implicare în atacurile raider asupra sistemului financiar-bancar din Moldova, care au avut loc anul trecut.

”În mass-media a apărut informaţia că la Curtea de Justiţie de la Londra au fost prezentate documente cu privire la atacurile raider, iar mai multe companii implicate sînt înregistrate pe numele lui Vlad Plahotniuc. Am vrea să sesizăm pe acest caz Centrul pentru Combaterea Crimei Economice şi Corupţiei şi Procuratura Generală. Este afectată imaginea Republicii Moldova. Pe durata anchetei, ar fi bine ca Plahotniuc să fie suspendat din funcţia de prim-vicepreşedinte al Parlamentului”, a declarat deputatul PCRM, Grigore Petrenco.

Deputatul a cerut ca această propunere să fie supusă votului, însă a fost refuzat de către preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.

”Propunerea s-a înregistrat, însă nu se supune votului. Vom acţiona conform Regulamentului Parlamentului”, a spus Lupu fără a preciza care este aceasta.

De menţionat că la Curtea Supremă de Justiţie din Londra, potrivit unor mass-media din Moldova, au fost prezentate unele documente privind atacurile raider obţinute în urma percheziţiilor la companiile off-shore implicate în înstrăinarea ilegală a pachetelor de acţiuni. Printre deţinătorii de acţiuni se afirmă că se regăseşte şi prim-vicespicherul Parlamentului, Vlad Plahotniuc, care şi-a folosit paşaportul românesc pentru înregistrarea drepturilor de proprietate. Printre cei implicaţi în proces se numără fraţii Victor şi Viorel Ţopa, aflaţi de multă vreme în conflict cu vicepreşedintele PDM.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
344 locuitori

Bobocica este un sat din cadrul comunei Enichioi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Cantemir și la 127 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 344 locuitori. Satul Bobocica a fost înființat în anul 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.