14 iunie 2012, 15:50 Realitatea moldovenească views 3018
14 iunie 2012, 15:50 Realitatea moldovenească views 3018

Puterea şi opoziţia au manifestat în Parlament unanimitate vizavi de examinarea libertăţii de expresie

Novosti-Moldova. Deputaţii tuturor fracţiunilor parlamentare, inclusiv comuniştii, veniţi la şedinţă după o pauză de peste o jumătate de an, precum şi cei şapte deputaţi independenţi, au votat joi în unanimitate pentru trecerea pe agenda de lucru a Legislativului pe perioada următoare de două săptămîni a punctului privind examinarea situaţiei ce vizează libertatea mass-media în republică, a transmis corespondentul agenţiei Novosti-Moldova din Parlament.

Deşi comuniştii, care au înaintat această propunere, insistau să fie examinată astăzi, speakerul Marian Lupu a menţionat că Biroul Permanent a aprobat deja agenda de lucru pe viitoarele două săptămîni, de aceea situaţia privind libertatea mass-media poate fi inclusă în activitatea Parlamentului numai în următorul termen de două săptămîni, anume – de la 28 iunie.

„În plus, pentru examinarea acestei chestiuni este necesar de a pregăti o mulţime de documente, în care scop este nevoie de un anumit timp”, - a conchis Lupu.

Preşedintele fracţiunii Partidului Liberal-Democrat Valeriu Streleţ a menţionat că propunerea PCRM este oportună, dar în procesul examinării libertăţii de expresie trebuie să se evite populismul.

Este notabil că a fost de acord cu propunerea comuniştilor şi „principalul liberal” al ţării Mihai Ghimpu, dar cu o condiţie. Preşedintele PL a solicitat, ca datele privind activitatea mass-media să fie prezentate nu din anul 2009, ci din 2001.

 

Sursa:   newsmoldova.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1506
Populația:
1098 locuitori

Cerniţa este un sat şi comună din raionul Floreşti. Cerniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Florești și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1098 de oameni. Satul Cernița a fost menționat documentar în anul 1506.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.