09 iunie 2012, 12:50 Realitatea moldovenească views 3076
09 iunie 2012, 12:50 Realitatea moldovenească views 3076

Din 2014 arterele naţionale vor fi monitorizate video

Pînă  la finele anului pe drumurile naţionale va fi implementat un sistem de video-monitorizare, care va depista neregulile la trafic, dar prin intermediul acestuia se va interveni prompt în situații de urgență, relatează trm.md.

Proiectul va fi realizat în cadrul unui parteneriat public-privat. Sistemul centralizat va include 250 unităţi de monitorizare fixe şi 50 - mobile. Acestea vor permite atît înregistrarea video a situaţiei din trafic, cît şi elaborarea de statistici şi analiză, planificarea eficientă, cît și asigurarea securităţii cetăţenilor.

Autoritățile promit, totodată, să creeze o  comisie guvernamentală de control care va avea în vizor siguranţa traficului rutier şi monitorizarea sancţiunilor pentru încălcarea prevederilor legale inclusiv în domeniul transportului de călători.

Datele statistice atestă că 90 la sută din accidentele rutiere se produc din cauza şoferilor care încalcă regulile de circulaţie.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1880
Populația:
382 locuitori

Salcia este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Salcia și Orehovca. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 382 oameni. Satul Salcia a fost menționat documentar în anul 1880.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.