04 septembrie 2018, 14:45 Realitatea moldovenească views 7021
Cele mai solicitate specialități în sesiunea de admitere din acest an
04 septembrie 2018, 14:45 Realitatea moldovenească views 7021

Cele mai solicitate specialități în sesiunea de admitere din acest an

Cele mai solicitate specialități în sesiunea de admitere în universități din acest an au fost dreptul, finanțele și contabilitatea. În total, la studii superioare de licență au fost admiși peste 12 mii de tineri.

Potrivit datelor Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, la drept au fost depuse 18 cereri pentru un loc, la finanțe – 15 cereri pentru un loc, iar la contabilitate – 12 cereri. Topul celor mai solicitate specialități este continuat de tehnologii informaționale, arhitectură și tehnologia alimentației publice.

La ciclul I, licență, la locurile cu finanțare bugetară au fost înmatriculați 4500 de studenți, vacante rămînînd aproape 400 de locuri. La locurile cu taxă au fost înmatriculați 7733 de studenți, ceea ce constituie aproximativ 57% din planurile instituțiilor.

La studii de master, au fost admiși circa 2900 de tineri la locurile cu finanțare bugetară, iar contra taxă își vor face studiile puțin peste 2 mii de candidați, ceea ce constituie mai puțin de jumătate din planurile instituțiilor de învățămînt.

În acest an, la domeniul TIC au fost înmatriculate, la buget, peste 580 persoane, deși în plan erau doar 450 de locuri bugetare.

Admiterea la studii superioare de licență a fost organizată la 169 de specialități, în 17 instituții de învățămînt de stat și 9 instituții private.

Datele au fost prezentate în cadrul unei ședințe la care a participat ministrul Educației, Culturii și Cercetării Monica Babuc și rectorii universităților din țară.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

specialitate , universitatea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1907
Populația:
4 locuitori

Gavrilovca este un sat din cadrul comunei Copăceni, raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.21 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 2.79 km. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Sîngerei și la 107 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4 oameni. Satul Gavrilovca a fost întemeiat în anul 1907.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.