03 august 2018, 11:40 Realitatea moldovenească views 10866
Dodon: Alegerile parlamentare vor schimba radical configurația politică (VIDEO)
03 august 2018, 11:40 Realitatea moldovenească views 10866

Dodon: Alegerile parlamentare vor schimba radical configurația politică (VIDEO)

Șeful statului a declarat că pe parcursul celor 18 luni în postul de Președinte el a făcut tot ce era posibil în condițiile unei confruntări dură cu Parlamentul și blocării efective a activității lui.

În condițiile imposibilității unei cooperări productive cu legislatorii Președintele a ales tactica realizărilor „mici”, acordînd activ asistență oamenilor simpli și dezvoltînd relațiile politice externe cu principalii parteneri ai Moldovei în străinătate. 

Igor Dodon a specificat că toate inițiativele legislative declarate de el în cadrul alegerilor au fost introduse în Parlament. Însă majoritatea parlamentară fie că a sabotat examinarea acestora, fie că a încercat să le atribuie ei. 

Oponenții politici au încercat să facă totul pentru ca să-l excludă total pe Președinte din politica internă, deoarece el mereu nu este de acord cu ceea ce ei fac. În această situație șeful statului a avut două variante: să se concentreze pe agenda zilei și să realizeze ceea ce poate sau imediat după alegeri să recurgă la luarea puterii cu forță. El a menționat că a ales prima variantă și o califică drept o decizie corectă. 

Alegerile parlamentare care vor avea loc la 24 februarie 2019 vor deveni un punct de hotar în istoria  modernă a Moldovei. Președintele a specificat că nu va mai tolera încălcarea atribuțiilor sale. Igor Dodon a spus că în această situație îi va rămîne o singură variantă: de a insista ferm asupra trecerii la republica prezidențială. 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , alegeri , parlament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
59 locuitori

Ocniţa-Ţărani este un sat din cadrul comunei Zorile, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Orhei și la 62 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 59 de oameni. Satul Ocniţa-Ţărani a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.