07 iulie 2018, 13:00 Realitatea moldovenească views 6600
Săptămâna viitoare Parlamentul va adopta o decizie cu referire la rezoluţia Parlamentului European
07 iulie 2018, 13:00 Realitatea moldovenească views 6600

Săptămâna viitoare Parlamentul va adopta o decizie cu referire la rezoluţia Parlamentului European

Parlamentul va adopta săptămâna viitoare o decizie referitoare la rezoluţia Parlamentului European. Afirmaţia a fost făcută de speakerul Andrian Candu la finele şedinţei săptămânale a PDM, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Candu, indiferent de decizia Parlamentului European, toate proiectele de legi vor fi continuate, iar toate angajamentele și reformele pornite vor fi respectate.

"S-a discutat foarte mult despre decizia instanței de judecată de nevalidare a alegerilor locale, putem să criticăm, să comentăm o hotărâre judiciară, dar dacă încercăm să construim un stat de drept trebuie să respectăm decizia și să vedem unde trebuie să ne implicăm pentru modificarea legislaţiei ca astfel de situații să nu se mai întâmple", a opinat Candu.

Oficialul a specificat că în următoarea perioadă pe platforma parlamentară vor fi identificate soluţii de completare a legislaţii prin crearea unui grup de lucru cu atragerea experților străini. "Deja avem asigurat suportul de expertiză din partea Consiliului Europei", a precizat Candu.

Ieri, Parlamentul European a adoptat o rezoluție referitoare la criza politică din Republica Moldova ca urmare a invalidării alegerilor locale din Chișinău. Rezoluția a fost adoptată cu votul a 343 de europarlamentari din cei 538 prezenți la ședință.

Potrivit documentului, Parlamentul European „își exprimă profunda îngrijorare cu privire la decizia luată de Curtea Supremă de Justiție de a anula rezultatele alegerilor pentru funcția de primar al orașului Chișinău și îndeamnă Comisia Europeană să suspende atât plățile prevăzute de asistența macrofinanciară, cât și sprijinul bugetar pentru Moldova".

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Andrian Candu , parlament , rezoluție , decizie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
227 locuitori

Brejeni este un sat din cadrul comunei Ciuciuieni, raionul Sîngerei. Localitatatea este situată pe valea rîului Ciuluc la distanța de 2 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004,populaţia satului constituia 227 de oameni. Satul Brejeni a fost menționat documentar în anul 1856.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.