21 mai 2018, 16:00 Realitatea moldovenească views 11546
Republica Moldova a aderat la Memorandumul de pace (FOTO)
21 mai 2018, 16:00 Realitatea moldovenească views 11546

Republica Moldova a aderat la Memorandumul de pace (FOTO)

La 20 mai, în Italia, a avut loc ceremonia oficială de aderare a Republicii Moldova la Memorandumul de pace. Ceremonia a avut loc în prezența autorităților civile, militare, religioase și a comunității moldovenilor din Trento, informează Noi.md.

Într-un cadru solemn, a fost arborat Drapelul de Stat al Republicii Moldova, înmînat de ambasadoarea Stela Stîngaci Regentului Fundației„"Clopotul celor căzuți", prof. Alberto Robol. Au urmat apoi o sută de bătăi ale Clopotului, depunerea unei coroane de flori și semnarea în Cartea de onoare, iar corurile de copii au interpretat imnurile celor două state. Sărbătoarea s-a încheiat cu un concert al comunității moldovenești.

„Republica Moldova, în semn de profund respect pentru marele ideal al păcii și înfrățirii celor vii, în memoria celor căzuți în războaie, reprezentată simbolic de Clopotul celor căzuți „Maria Dolens", a decis să se alăture în mod oficial Fundației, care promovează această aspirație de pace universală", se arată în declarația Ambasadei Moldovei în Italia.

Republica Moldova este cel de-al 95-lea stat care aderă la Memorandumul de pace.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

memorandum , pace , Moldova , Italia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
38 locuitori

Fedoseevca este un sat din cadrul comunei Carmanova din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Fedoseevca alcătuia 38 de oameni în anul 2006. Satul Fedoseevca a fost înființat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.