02 mai 2018, 09:41 Realitatea moldovenească views 9230
Astăzi este ultima zi în care pot fi depuse declaraţiile pe venit
02 mai 2018, 09:41 Realitatea moldovenească views 9230

Astăzi este ultima zi în care pot fi depuse declaraţiile pe venit

Astăzi este ultima zi cînd moldovenii pot să-şi declare veniturile obţinute anul trecut. Cei care încă nu au ajuns la oficiile teritoriale ale fiscului pentru a-şi depune declaraţiile mai au timp până diseară, la ora 19:00.

Potrivit legislaţiei, sînt obligaţi să prezinte declaraţii cetăţenii care au activat pe parcursul anului la două sau mai multe locuri de muncă şi au obținut un salariu ce depăşeşte suma totală de 31 de mii de lei pe an. De asemenea, trebuie să prezinte datele şi cei care au avut venituri mai mari de 10 mii de lei din vînzarea proprietăților.

Contribuabilii care nu vor depune declarațiile sau vor prezenta date false riscă amenzi de o mie de lei. Întârzierea va fi sancţionată cu 200 de lei. Serviciul Fiscal va anunţa în zece zile numărul celor care şi-au declarat veniturile.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

declaraţie , venit

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2792 locuitori

Sculeni este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Blindești, Floreni, Gherman și Sculeni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Ungheni și la 130 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2792 de oameni. Satul Sculeni a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.