11 aprilie 2012, 11:44 Realitatea moldovenească views 6682
11 aprilie 2012, 11:44 Realitatea moldovenească views 6682

De mîine, chişinăuienii vor consuma apă fără clor


Foto: yarskonline.ru 

Începînd de mîine, apa livrată în robinete locuitorilor municipiului Chișinău nu va mai conţine clor. Aceasta va deveni posibil graţie deschiderii unei noi staţii de dezinfectare a apei cu hipoclorit de sodiu. Staţia a fost construită cu suportul unei companii franceze.

Potrivit responsabililor de la „Apă-Canal Chișinău”, trecerea la noua tehnologie de prelucrare va permite livrarea apei mai calitative consumatorilor.

Anterior, directorul întreprinderii Constantin Becciev a dat asigurări că, deşi tratarea apei conform noii metode este mai costisitoare decît procedura cu clor gazos, tariful pentru apa potabilă va rămîne neschimbat.

Studiile denotă că în oraşele în care s-a înlocuit clorul lichid cu hipoclorit de sodiu cazurile de îmbolnăvire cu hepatită şi tuberculoză s-au redus cu 30-50%.





 

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
760 locuitori

Sărăţica Nouă este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăţica Nouă și Cîmpul Drept. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 760 de oameni. Satul Sărățica Nouă a fost menționat documentar în anul 1815.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.