26 februarie 2018, 14:10 Realitatea moldovenească views 8563
INP vine cu recomandări pentru șoferi!
26 februarie 2018, 14:10 Realitatea moldovenească views 8563

INP vine cu recomandări pentru șoferi!

Frigul din ultimele zile și nopțile extrem de geroase care vor fi pe parcursul acestei săptămîni pot defecta anumite mecanisme ale mașinii. Astfel, cei care plănuiesc să pornească la drum sînt sfătuiți să aibă autoturismele echipate de iarnă, să se deplaseze cu viteză redusă, să păstreze distanța de siguranță între vehicule, dar și să folosească frîna de motor. Recomandările vin din partea Inspectoratului Național de Patrulare.

De asemenea, înainte de a porni la drum, se recomandă verificarea funcționării instalației de încălzire, antigelul, precum și existența unei cantități suficiente de combustibil. Șoferii care pleacă la drum lung în condiții de ger și viscol trebuie să aibă asupra lor lanțuri antiderapante adecvate, sac de nisip, sare, lopată pentru zăpadă, racletă pentru gheață, o pătura călduroasă, mâncare și apă pentru situații de urgență.

Totodată, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă cetățenilor să evite suprasolicitarea şi supraexpunerea la frig, iar în caz de necesitate, sesizați cel mai apropiat echipaj de patrulare sau apelați la numărul de urgență 902.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

soferi , recomandari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1457
Populaţia:
1027 locuitori

Lalova este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Țipova, Lalova şi Nistreni. Amplasat pe malul drept al Nistrului satul Lalova este situat la o distanţă de 44 km de oraşul Rezina şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1027 de oameni.Satul Lalova a fost atestat documentar în anul 1457.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.