20 decembrie 2017, 16:00 Realitatea moldovenească views 7691
Moldova a votat în cadrul ONU pentru recunoașterea Rusiei ca stat-ocupant
20 decembrie 2017, 16:00 Realitatea moldovenească views 7691

Moldova a votat în cadrul ONU pentru recunoașterea Rusiei ca stat-ocupant

Comitetul trei al Adunării Generale a ONU a adoptat, în luna noiembrie, proiectul reînnoit al rezoluției "Situația privind drepturile omului în Republica Autonomă Crimeea și în orașul Sevastopol, Ucraina". În timpul votării rezoluția a fost susținută de 71 de state. Proiectul rezoluției reînnoite confirmă că între Ucraina și Rusia există un conflict armat internațional.

Documentul condamnă aplicarea retroactivă de către Federația rusă a propriilor legi pe teritoriile ocupate, precum și atribuirea forțată a cetățeniei ruse cetățenilor Ucrainei. Rezoluția cheamă Federația Rusă la îndeplinirea tuturor angajamentelor sale în conformitate cu normele dreptului internațional în calitate de stat-ocupant.

Crimeea este o republică autonomă a Ucrainei, dar care ca urmare a crizei din 2014 a intrat, în urma unui referendum controversat, în cadrul Federației Ruse. Crimeea ocupă peninsula omonimă din nordul Mării Negre. Capitala republicii este Simferopol.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

ONU , rezoluție , Ucraina , Rusia , Crimeea , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1611
Populația:
6.855 mii locuitori

Teleneşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Teleneşti. Amplasat în partea centrală a republicii, pe malul drept al rîului Ciulucul Mic,  oraşul Teleneşti este situat la o distanţă de 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 6855 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii Teleneşti, datează din anul 1611.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.