12 decembrie 2017, 16:48 Realitatea moldovenească views 5149
Chirtoacă, eliberat pentru patru zile! (Video)
12 decembrie 2017, 16:48 Realitatea moldovenească views 5149

Chirtoacă, eliberat pentru patru zile! (Video)

Primarul general suspendat, Dorin Chirtoacă, a fost eliberat... pentru patru zile din control judiciar, pentru a participa la funeraliile Regelui Mihai. Astfel, acesta va putea lipsi din țară între 13-17 decembrie 2017.

Decizia a fost pronunțată acum cîteva minute de Alexandru Negru, judecătorul Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani), care a admis cererea depusă de avocați în acest sens.

Amintim că, la ultima ședință, Dorin Chirtoacă a solicitat în instanță să i se permită să meargă în România la funeraliile Regelui Mihai, procurorii, însă, s-au declarat împotrivă, făcând referire la faptul că acesta ar putea să nu se mai întoarcă în Republica Moldova.

Primarul este învinuit în două dosare penale de trafic de influență și corupție, unul dintre care este vorba despre dosarul „parcărilor cu plată din Chișinău". În ambele cazuri, se declară nevinovat.

Acesta a fost reținut pe data de 25 mai, iar la 28 iulie, a fost suspendat din funcția de primar general al Capitalei, în urma unui demers al procurorilor anticorupție, funcția fiind preluată de viceprimarul Nistor Grozavu și, ulterior, transmisă ex-șefei de la Gas Natural Fenosa, Silvia Radu.

Până în prezent, s-a aflat în arest la domiciliu, însă, pe data de 10 noiembrie, cu o săptămîna înainte de referendumul convocat împotriva sa, a fost eliberat sub control judiciar.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

Dorin Chirtoaca , eliberare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
756 locuitori

Şipca este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Şipca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 3 km de orașul Șoldănești și 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 756 de oameni. Prima mențiune documentară certă a localității datează din anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.