13 noiembrie 2017, 16:20 Realitatea moldovenească views 42647
Noi prevederi pentru angajații cu copii bolnavi
13 noiembrie 2017, 16:20 Realitatea moldovenească views 42647

Noi prevederi pentru angajații cu copii bolnavi

Angajații care au în grijă un membru al familiei bolnav vor putea solicita suspendarea contractului individual de muncă, cu păstrarea locului de muncă, pentru o perioadă de doi ani, față de un an cum este acum.

Prevederea se conține într-un proiect de modificare și completare a Codului muncii, votat în lectură finală la ședința Parlamentului din 10 noiembrie.

Autorul proiectului, deputata Valentina Stratan, menționează în nota informativă că prezenta inițiativă are intenția să protejeze în special interesele copiilor bolnavi și ale copiilor cu dizabilități, precum și ale părinților acestora, prin oferirea unor oportunități legale suplimentare, care nu implică cheltuieli distincte, dar care le pot fi de un real folos în abordarea realităților cu care se confruntă, scrie Democracy.md.

În opinia deputatei, adoptarea proiectului va avea ca efect ameliorarea situației părințiilor care îngrijesc copii bolnavi sau cu dizabilități, permițîndu-le să-și păstreze locul de muncă pentru o anumită perioadă în care starea sănătății copiilor s-ar putea îmbunătăți, iar ulterior să revină la muncă.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

munca , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
165 locuitori

Vladimirovca este un sat din comuna Popencu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 102 km de Chișinău. Populaţia satului Vladimirovca alcătuia 165 de locuitori în anul 2012. Satul Vladimirovca a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.