09 noiembrie 2017, 14:15 Realitatea moldovenească views 44931
Corupția nu mai este cea mai gravă problemă pentru moldoveni
09 noiembrie 2017, 14:15 Realitatea moldovenească views 44931

Corupția nu mai este cea mai gravă problemă pentru moldoveni

Institutului Republican Internaţional (IRI) a publicat recent un sondaj realizat pe întreg teritoriul Republicii Moldova (cu excepția Transnistriei) între 23 septembrie și 17 octombrie 2017 prin interviuri față în față în casele respondenților.

Potrivit sondajului corupția nu este cea mai mare problemă a Moldovei la acest moment. Astfel, pe primul loc se situează venitul mic și pensile (42%), apoi șomajul (36%), iar pe locul trei – corupția (28%).

În același clasament se regăsesc și alte probleme precum: criza economică, guvernarea ineficientă, inflația, indiferența cetățenilor, sănătatea, dar și conflictele între politicieni.

Majoritatea respondenților consideră că drumurile sînt problema de bază în satul/orașul unde aceștia locuiesc. La același capitol s-au înregistrat răspunsuri ca: salubrizarea, șomajul și calitatea apei.

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1514 persoane, cu domiciliul permanent în Moldova și cu vîrsta de peste 18 ani, care sînt eligibili să voteze. Marja de eroare a sondajului nu depășește 2,5 %.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

sondaj , coruptie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1892
Populația:
672 locuitori

Stația de Cale Ferată Rogojeni este o localitate în componența comunei Rogojeni din raionul Șoldăneşti. Loc. Stația de Cale Ferată Rogojeni se află la o distanță de 38 km de orașul Șoldănești și la 97 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia loc. Stația de Cale Ferată Rogojeni constituia 672 de oameni. Localitatea apare odată cu înființarea stației de cale ferată Rogojeni în anul 1892.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.