30 octombrie 2017, 16:55 Realitatea moldovenească views 56381
Noua locuință a lui Tudor Pînzari este asemeni colibei în care a trăit 7 ani (Video)
30 octombrie 2017, 16:55 Realitatea moldovenească views 56381

Noua locuință a lui Tudor Pînzari este asemeni colibei în care a trăit 7 ani (Video)

A primit casa mult dorita, dar nu se poate bucura de ea. Noua locuinta a veteranului razboiului de pe Nistru, Tudor Pînzari este asemeni colibei de langa Palatul Republicii in care a trait 7 ani. Acoperisul este stricat, podul sta sa cada, iar pardoseala este gaurita. Tudor Panzari se plange ca nu are cu ce faca reparatie. Spune ca si-ar fi ales o casa mai buna in alta parte, dar a fost obligat de instanta de judecata sa se mute la Causeni, iar de 10 mii de euro a gasit-o doar pe aceasta.

"Asta e casa mea."

Tudor Panzari s-a mutat in casa de la Causeni, vineri. Se plange ca locuinta este avariata. Aproape in fiecare camera, podul sta sa cada.

"O sa-mi cada in cap..."

La bucatarie gasesti doar o chiuveta, dar care este practic inutila, deoarece nu este apa.

"Sotia mai aduce apa.. soba e veche, usa nu se inchide. "

Si pardoseala este stricata. La fiecare pas risti sa cazi intr-o gaura. Aici este dormitorul. Pe acest pat, Tudor Panzari doarme impreuna cu sotia si copilul. Geamurile si usile sunt vechi de ani de zile, iar prizele stricate. Toaleta este... doar de forma.

Vineri coliba de langa Palatul Republicii unde Tudor Panzari a protestat ani la rand, cerand sa i se dea o casa, a fost demolata.Veteranul razboiului de pe Nistru, impreuna cu familia s-a mutat la Causeni, in locuinta care potrivit primarului din localitate, singur si-a ales-o.

Tudor Panzari spune insa ca a fost obligat prin hotarare de judecata sa caute o locuinta la Causeni, de unde a plecat dupa ce i-a fost demolata casa. Cu cei 10 mii de euro oferiti de autoritatile locale, el spune ca nu a putut cumpara ceva mai bun.

Tudor Panzari a ajuns in strada dupa ce blocul din Causeni unde avea apartament a fost demolat. El a protestat ani la rand in fata institutiilor de stat, iar 7 ani a trait in coliba de langa Palatul Republicii.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

casa , protest , veterani

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
207 locuitori

Roşcanii de Sus este un sat din cadrul comunei Ghiduleni, raionul Rezina. Satul Roșcanii de Sus este situat la o distanță de 43 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 207 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1895.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.