29 septembrie 2017, 16:00 Realitatea moldovenească views 5472
Oamenii în etate vor primi ajutor material către 1 octombrie
29 septembrie 2017, 16:00 Realitatea moldovenească views 5472

Oamenii în etate vor primi ajutor material către 1 octombrie

Mai multe persoane în etate vor beneficia de ajutor material cu prilejul Zilei Internaţionale a persoanelor în etate. Astfel, către 1 octombrie curent, din mijloacele Fondului republican de susţinere socială a populaţiei au fost alocate șapte milioane o sută mii de lei pentru acordarea ajutoarelor materiale persoanelor vulnerabile de vârsta a treia, prin intermediul fondurilor locale de susţinere socială a populaţiei.

Fondurile locale vor stabili categoriile beneficiarilor şi mărimea ajutoarelor materiale prin deciziile respective ale Consiliilor de administraţie a fondurilor nominalizate.

În municipiul Chișinău vor fi acordate ajutoare unice a câte 500 de lei, la 1.800 de persoane cu vârstele trecute de 75 ani, care dețin pensii nu mai mari de 1.300 de lei și nu au beneficiat de ajutoare materiale în perioada anului curent.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , ajutor material

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1677
Populația:
838 locuitori

Ghelăuza este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Saca și Ghelăuza. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Strășeni și la 35 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 838 de oameni. Satul Ghelăuza a fost menționat documentar în anul 1677.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.