24 august 2017, 15:45 Realitatea moldovenească views 4388
Va fi creat Registrul de stat al actelor locale
24 august 2017, 15:45 Realitatea moldovenească views 4388

Va fi creat Registrul de stat al actelor locale

În Moldova va fi creat Registrul de stat al actelor locale – o sursă informațională publică care va conține textele ale actelor emise de autoritățile publice locale și datele suplimentare stabilite prin hotărîrile Guvernului, aferente acestora, în format electronic.

Cabinetul de miniștri a aprobat hotărîrea privind Registrul de stat al actelor locale, care include Regulamentul cu privire la modul de ținere a Registrului de stat al actelor locale şi Regulamentul cu privire la evidența actelor supuse controlului administrativ de legalitate.

Documentul reglementează mecanismul de înregistrare, publicare, păstrare, evidenţă şi vizualizare a actelor autorităţilor publice locale de nivelul întîi şi al doilea pe platforma informaţională Registrul de stat al actelor locale.

Pe lîngă aceasta, hotărîrea aprobată de Cabinetul de miniștri stabileşte procedura de utilizare şi acces a autorităţilor publice locale şi centrale, a instituţiei reprezentantului Guvernului în teritoriu şi a tuturor persoanelor interesate.

Totodată, proiectul hotărîrii prevede integrarea etapizată a Registrului electronic de către autorităţile publice locale în termen de 12 şi 18 luni de la data intrării în vigoare a Legii nr.161 din 07.07.2016.

Prin implementarea sistemului electronic va fi asigurată transparenţa procesului decizional a autorităţilor administraţiei publice locale şi activitatea Oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat în domeniul controlului administrativ de legalitate.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

registru , documente

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1889
Populația:
16606 locuitori
Logo

Drochia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Drochia. Amplasat în nordul republicii, oraşul Drochia este situat la o distanţă de 167 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 16 606 de locuitori. Înfiinţarea gării Drochia, în 1889, pe traseul de cale ferată Bălți-Ocnița, a stat la originea dezvoltării oraşului Drochia. Se consideră că numele oraşului provine de la pasărea dropie, care era anterior larg răspîndită în regiune.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.