01 august 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 4777
Ce servicii stomatologice trebuie să fie gratuite
01 august 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 4777

Ce servicii stomatologice trebuie să fie gratuite

În cadrul prestării serviciilor stomatologice, calitatea este determinată de mai multe aspecte. Noi, ca pacienți, avem dreptul să cerem să vedem termenii de valabilitate indicați pe ambalajele produselor stomatologice, dar și să studiem compozițiile reacțiilor adverse, scrie bizlaw.md.

Garanțiile pentru serviciile stomatologice sînt indicate la nivel de standarde instituționale și sînt diferite.

Metodele de tratament le alege medicul, însă adesea sînt aplicate acțiuni de marketing. În clinicile stomatologice, deseori, există pericolul ca pacienții să fie taxați pentru servicii care nu țin de tratament. De exemplu, înainte de tratarea unei carii se face detrataj, care trebuie să fie gratuit.

În cazul în care aveți dubii referitor la corectitudinea diagnosticării medicale, cereți de la agentul economic prestator de servicii medicale informații despre metoda de tratament utilizată, materialele chimice folosite sau reagenții utilizați de către laboratorul medical. În acest caz, puteți depune și o reclamație. Dacă nu sînteți mulțumit de răspunsul oferit de agentul economic, copia răspunsului o puteți trimite la Ministerul Sănătății, dar și la Agenția pentru Protecția Consumatorului.

Agenții economici din domeniu sînt obligați să afișeze licența de activitate, dar și registrul de reclamații. Cereți bonul de casă la achitarea serviciilor și păstrați-l în cazul în care depuneți o reclamație.

Sursa: www.bizlaw.md

Cuvinte cheie:

servicii , stomatolog , preţ

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1459
Populația:
2125 locuitori

Andruşul de Jos este un sat şi comună din raionul Cahul. Andruşul de Jos este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Cahul și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2125 de oameni. Satul Andruşul de Jos a fost menționat documentar în anul 1459.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.