24 iunie 2017, 09:45 Realitatea moldovenească views 5490
Mai mulți pescari au fost amendați (Foto)
24 iunie 2017, 09:45 Realitatea moldovenească views 5490

Mai mulți pescari au fost amendați (Foto)

Șase pescari au fost amendați pentru că prindeau pește cu unelte interzise.

În urma unor razii efectuate de inspectorii piscicoli pe segmentul barajul Hidrocentralei Dubăsari și pînă la orașul Rezina, s-a depistat că pescarii utilizau plase monofilament și răcile.

Potrivit Serviciului Piscicol de Stat, inspectorii au depistate și ridicate 21 plase monofilament și 8 racile. Uneltele de pescuit interzise au fost ridicate și predate la depozitul Serviciului.

Pe numele pescarilor care au admis încălcări au fost întocmite 6 procese-verbale contravenționale conform art. 114(1) al Codului Contravențional al R.M, cu aplicarea amenzilor în sumă totală de 2300 lei.

La fel, în cadrul acțiunii au fost verificați în jur de 60 de pescari sportivi și amatori, care dețineau permise de pescuit.

Totodată, inspectorii au eliminat o parte din recipientele de plastic legate cu frînghie de obiecte grele și care plutesc pe lacul de acumulare Dubăsari, fiind utilizate atât de pescarii sportivi și amatori pentru a-și ancora bărcile în timp ce pescuiesc, cît și de braconieri pentru a-și fixa plasele.

Serviciul Piscicol atenționează pescarii care obișnuiesc să fixeze recipiente din plastic să se abțină de la acest lucru, întrucât se creează o imagine inestetică a fluviului Nistru, dar și aduc un impact negativ asupra ecosistemului: „Sugerăm pescarilor în cazul utilizării acestei metode de ancorare să nu abandoneze peturile pe apă, iar cei cu simț ecologic să contribuie la eliminarea acestora", precizează reprezentanții Serviciului Piscicol de Stat.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

pescuit , amenda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
2100 locuitori

Făleştii Noi este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Făleştii Noi și Pietrosul Nou. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Fălești și la 126 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2100 de oameni. Satul Făleştii Noi a fost menționat documentar în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.