19 iunie 2017, 15:51 Realitatea moldovenească views 7350
200 de studenți străini din Chișinău pot fi expulzați
19 iunie 2017, 15:51 Realitatea moldovenească views 7350

200 de studenți străini din Chișinău pot fi expulzați

Aproape 200 de tineri din Israel, studenţi ai Universităţii de Medicină "Nicolae Testemiţanu" din Chişinău, riscă să fie expulzaţi din ţara noastră.

Asta pentru că permisele de şedere pe teritoriul ţării noastre au fost falsificate de cei trei străini reţinuţi în data de şapte iunie de angajaţii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale împreună cu poliţiştii.

Indivizii sunt învinuiţi de organizarea migraţiei ilegale pe teritoriul Moldovei. Potrivit anchetei, în perioada 2014-2016 reţeaua criminală a obţinut în mod ilegal permise de şedere pentru tineri arabi înscrişi la instituţiile de învăţământ superior din ţara noastră.

Timp de doi ani, în cadrul schemei frauduloase cel puţin 50 de persoane au beneficiat de acte. Procurorii susţin că grupul infracţional falsificau cazierele judiciare.

Totodată, diplomele de studii pentru admiterea la facultate. Pentru aceste servicii, suspecţii obţineau şi până la 5.500 de euro. Pentru faptele lor, suspecţii ar putea să facă până la şapte ani de închisoare.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

universitatea , studenţi

Comentarii

 (1)
  • #1 ion Răspunde Citează selecţia
    Eaca cum se procedeza in Moldova nui pedepsesc pe acei care eau asa sume de 200 mii de lei da ii pedepsesc pe acei care au dat nita
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1839
Populația:
930 locuitori

Iordanovca este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Iordanovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 10 km de orașul Basarabeasca și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 930 de oameni. Satul Iordanovca a fost menționat documentar în anul 1839.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.