10 martie 2017, 12:20 Realitatea moldovenească views 4769
A fost constituit Consiliul Suprem de Securitate (Doc)
10 martie 2017, 12:20 Realitatea moldovenească views 4769

A fost constituit Consiliul Suprem de Securitate (Doc)

Președintele Igor Dodon a semnat vineri, 10 martie, un decret cu privire la noua componență a Consiliului Suprem de Securitate. Administrația prezidențială precizează că în Consiliu nu se regăsesc reprezentanți din conducerea partidelor politice, așa cum era practicat anterior.

În componența Consiliului Suprem de Securitate au fost incluse persoane care, potrivit legislației în vigoare, fac parte din oficiu din acest for, precum și persoane din cadrul Aparatului președintelui Republicii Moldova.

Președintele Consiliului este șeful statului, iar secretar este Artur Gumeniuc, consilier prezidențial în domeniul apărării și securității naționale. În componența Consiliului se regăsesc: președintele Parlamentului, Andrian Candu, premierul Pavel Filip, dar și președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare şi ordine publică, Roman Boțan. Membri sunt și ministrul de interne, Alexandru Jizdan, directorul Serviciului de Informație și Securitate, Mihai Balan, procurorul general, Eduard Harunjen, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea și secretarul general al Aparatului președintelui, Ruslan Flocea.

Președinția menționează că în scurt timp va fi convocată prima ședință a Consiliului în noua formulă, iar unul dintre subiectele importante de pe ordinea de zi va fi investigația furtului miliardului.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

președinte , securitate , Igor Dodon

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
959 locuitori

Redi-Cereşnovăţ este un sat şi comună din raionul Soroca. Redi-Cereşnovăţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 18 km de orașul Soroca și la 146 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 959 de oameni. Satul Redi-Cereşnovăţ a fost menționat documentar în anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.