16 ianuarie 2017, 14:40 Realitatea moldovenească views 5668
Sondaj: Cel mai apreciat președinte al Republicii Moldova
16 ianuarie 2017, 14:40 Realitatea moldovenească views 5668

Sondaj: Cel mai apreciat președinte al Republicii Moldova

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, este cel mai apreciat președintele al Republicii Moldova, denotă datele unui sondaj de opinie realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Fiind solicitați să dea o apreciere activității șefilor de stat pe care i-a avut Republica Moldova, 43,9 la sută dintre respondenți au evaluat pozitiv mandatul lui Vladimir Voronin. Pe poziția a doua s-a clasat Mircea Snegur – cu 32,6% aprecieri pozitive, urmat de Mihai Ghimpu – cu 19,3%, Petru Lucinschi – 16,6%. La coada clasamentului s-a plasat Nicolae Timofti, al cărui mandat de președinte a fost evaluat pozitiv de doar 8,7% dintre respondenți.

Întrebați dacă alegerea directă a președintelui va influența cumva situația din țară, circa 39 la sută dintre intervievați s-au arătat convinși că lucrurile se vor schimba în bine, 34 la sută au opinat că situația internă va rămîne neschimbată, 13% că lucrurile se vor agrava, iar 14% nu au știut ce să răspundă.

Sondajul a fost realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor în perioada 2-10 ianuarie curent, pe un eșantion de 1179 de persoane, marja de eroare fiind de ± 3 la sută. Autorii studiului au menționat că acest sondaj este realizat anual, la început de an, pe parcursul a 25 de ani.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sondaj , președinte , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
211 locuitori

Teleşeuca Nouă este un sat din cadrul comunei Teleşeuca, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Dondușeni și la 201 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 211 oameni. Satul Teleşeuca Nouă a fost menționat documentar în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.