09 decembrie 2016, 15:45 Realitatea moldovenească views 5665
Limite noi de stabilire a stării de ebrietate pentru șoferi
09 decembrie 2016, 15:45 Realitatea moldovenească views 5665

Limite noi de stabilire a stării de ebrietate pentru șoferi

Ministerul Justiției propune noi limite de stabilire a gradului minim și avansată de stare de ebrietate alcoolică, anunță BizLaw.md.

Astfel, se va considera stare de ebrietate alcoolică cu grad minim în caz de stabilire a concentraţiei de alcool de la 0,3 g/l la 0,5 g/l și, respectiv, a gradului minim al concentrația de alcool în aerul expirat care va fi de la 0,15 mg/l pînă la 0,3 mg/l. În prezent gradul minim este între 0,3–1,0 g/l în sînge şi de 0,15–0,5 mg/l în aerul expirat.

Potrivit sursei, totodată, se va considera stare avansată de ebrietate alcoolică atunci cînd concentrația de alcool va depăşi 0,5 g/l în sînge şi de 0,3 mg/l în aerul expirat. Limitele actuale sînt de 1,0 g/l în sînge şi 0,5 mg/l în aerul expirat.

Potrivit autorilor, scopul modificărilor este de a preveni consumul abuziv de alcool. Ultima dată, aceste limite au fost modificate în decembrie 2013.

Proiectul hotărîrii de Guvern privind modificarea Regulamentului privind modul de testare alcoolscopică şi examinare medicală pentru stabilirea stării de ebrietate şi naturii ei este propus pentru consultații publice.

Sursa: www.bizlaw.md

Cuvinte cheie:

soferi , proiect , guvern

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
433 locuitori

Slobozia-Măgura este un sat din cadrul comunei Bursuceni, raionul Sîngerei. Localitatea este situată la o distanţă de 41 km de oraşul Sîngerei şi la 109 km de oraşul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 433 de oameni. Satul Slobozia-Măgura a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.