08 decembrie 2016, 14:45 Realitatea moldovenească views 4643
Timofti a semnat decretul de numire a lui Eduard Harunjen în funcția de Procuror General
08 decembrie 2016, 14:45 Realitatea moldovenească views 4643

Timofti a semnat decretul de numire a lui Eduard Harunjen în funcția de Procuror General

Președintele în funcție Nicolae Timofti a semnat decretul de numire a lui Edurard Harunjen în funcția de Procuror General al Republicii Moldova, la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de către secretarul general al Aparatului Președintelui, Ion Păduraru.

Totodată, noul Procuror General a depus jurămîntul.

Ion Păduraru nu a oferit alte detalii, menționâd doar că opinia publică va fi informată prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit Legii Procuraturii mandatul acestuia în funcția de procuror general va avea o durată de șapte ani.

Realitatea.md amintește că Eduard Harunjen a fost desemnat ieri în calitate de candidat la funcția de procuror general în cadrul ședinței Consiliului Superior al Procurorilor. Acesta a acumulat 68 de puncte din partea membrilor CSP.

Eduard Harunjen are 44 de ani, e căsătorit și are doi copii. Din CV-ul acestuia aflăm că și-a făcut studiile la Universitatea de Stat din Moldova, facultatea drept, pe care a absolvit-o în anul 1994. Harujen și-a început cariera fiind angajat în calitate de anchetator la Comisariatul de Poliţie al sectorului Centru, din Chișinău. Ulterior, a fost angajat în diverse funcții la Procuratura municipiului Chișinău și Procuratura Generală. Din 2013 până în 2015 a fost procuror anticorupție, în perioada 2015-2016 a fost prim-adjunct al procurorului general, iar din luna martie 2016 este procuror general interimar (Vezi Scrisoarea de motivare și Conceptul de management şi dezvoltare instituţională a Procuraturii).

Menționăm că la concursul pentru suplinirea funcției de procuror general au participat șase persoane: Ruslan Cașu, care a acumulat 47 de puncte din partea membrilor Consiliului, Iurii Garaba - 63 de puncte, Viorel Morari - 63 de puncte, Igor Popa - 62 de puncte și Igor Serbinov - 66 de puncte.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

Nicolae Timofti , procuror

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1945
Populația:
179 locuitori

Rubleniţa Nouă este un sat din cadrul comunei Rubleniţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Soroca și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 179 de oameni. Satul Rubleniţa Nouă a fost înființat în anul 1945.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.