07 decembrie 2016, 16:00 Realitatea moldovenească views 6913
Cetățenia Republicii Moldova va putea fi dobîndită mult mai ușor
07 decembrie 2016, 16:00 Realitatea moldovenească views 6913

Cetățenia Republicii Moldova va putea fi dobîndită mult mai ușor

Comisia juridică, numiri și imunități a votat astăzi unanim un proiect de lege ce prevede schimbarea și modificarea unor acte legislative ce se referă la acordarea Cetățeniei. Astfel, prin proiectul votat astăzi, cetățenii străini ar putea dobîndi Cetățenia Republicii Moldova, mult mai ușor.

Acest proiect de lege presupune instituirea unui program de stat de acordare a Cetățeniei Republicii Moldova pentru investitorii străini, în condiții strict reglementate de lege.

Astfel, au fost modificate condițiile de acordare la cererea străinilor sau apatrizilor a Cetățeniei țării noastre. Prezenta lege a fost înlocuită și modificată cu niște condiții „mai prielnice", potrivit membrilor comisiei.

Prin urmare, Cetățenia Republicii Moldova se va acorda persoanelor care au o bună reputație economică și financiară, nu prezintă pericol și risc pentru ordinea publică și securitatea statului, var să contribuția în Fondul de investiții publice pentru dezvoltarea durabilă sau a efectuat și menține pentru o perioadă de 60 de luni, investiți, în cel puțin unul din domeniile de dezvoltare strategică aprobate de Guvern.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

cetatenie , Moldova , lege

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
673 locuitori

Codru este un sat din cadrul comunei Mîndreşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanța de 15 km de oraşul Teleneşti şi la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 673 de oameni. Satul Codru a fost menționat documentar în anul 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.