09 noiembrie 2016, 09:40 Realitatea moldovenească views 4860
Achitarea salariilor doar prin carduri bancare
09 noiembrie 2016, 09:40 Realitatea moldovenească views 4860

Achitarea salariilor doar prin carduri bancare

În zonele urbane, angajatorii vor fi obligați să achite salariile angajaților doar prin virament, și nu în numerar, așa cum este permis în prezent, notează NOI.md.

Prevederea se conține într-un proiect de lege elaborat de Guvern și aprobat de Comisia parlamentară protecție socială, sănătate și familie. Potrivit inițiativei, angajații își vor putea alege singuri prestatorul de plată.

„În localitățile urbane angajatorii vor trebui să achite salariile doar prin virament, iar cash-ul nu va mai fi posibil, cu achitarea serviciilor respective din contul angajatorului. Se acceptă plata salariilor în numerar, pe un termen limitat de pînă la 3 luni, doar în cazul în care instituția este în incapacitate de activitate, reorganizare sau în situația în care conturile unității sînt blocate din motive juridice", a explicat președintele Comisiei, Oxana Domenti.

În localitățile rurale, plata salariului va fi posibilă atît prin virament, cît și în numerar, la locul de muncă al salariatului, mai prevede proiectul de lege. Autoritățile au argumentat că aceste modificări sînt necesare pentru a combate practicile vicioase de achitare a salariului în plic. Proiectul de modificare a Legii salarizării urmează a fi supus dezbaterilor în Parlament.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

salarii , card bancar , lege

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1653
Populația:
1334 locuitori

Onişcani este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sverida și Onişcani. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Călărași și la 81 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1334 de oameni.Satul Onișcani a fost menționat documentar în anul 1653.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.