07 noiembrie 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 4922
Sondaj: Cine ar putea cîștiga turul II al alegerilor
07 noiembrie 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 4922

Sondaj: Cine ar putea cîștiga turul II al alegerilor

Un sondaj de opinie dat publicității astăzi arată că cele mai mari șanse de a cîștig la scrutinul din 13 noiembrie le are liderul PSRM, Igor Dodon.

Datele se conțin într-un sondaj de opinie realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Moldova în perioada 1-5 noiembrie. Astfel, 49,8 la sută dintre respondenți au declarat că vor vota cu Igor Dodon, iar 39,7% - cu Maia Sandu. Nu vor merge la vot 5,3% și s-au arătat indeciși alți 5,2%. Reprezentanții Asociației au precizat însă că aceste rezultate nu reflectă și votul diasporei.

„Aceste rezultate nu țin cont de votul diasporei, care clar că va schimba aceste cifre. Totodată, să ținem cont că au mai rămas opt zile, iar pe parcursul lor vor avea loc dezbateri, care pot influența rezultatul final al alegerilor", a explicat Victor Mocanu, directorul Asociației.

În opinia intervievaților, cele mai importante probleme de care trebuie să se preocupe noul șef de stat sînt cele de ordin social: majorarea pensiilor și salariilor, diminuarea șomajului, grija față de pensionari, prestarea unor servicii medicale de calitate, acestea fiind menționate de 33 la sută dintre cei chestionați. Alți 28 la sută consideră că președintele nou-ales trebuie să acorde o atenție deosebită problemelor economice, 24% - celor politice; 22% - celor legate de corupție, iar 18% - problemelor legate de politica externă.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1075 de respondenți, reprezentativ pentru populația adultă a țării. Datele au fost colectate din 78 de localități, eroarea de eșantionare maximală fiind de ± 3%.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

sondaj , alegeri , victorie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
1092 locuitori

Işcălău este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Doltu, Işcălău și Burghelea. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Fălești și la 131 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1092 de oameni. Satul Işcălău a fost menționat documentar în anul 1854.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.