29 octombrie 2016, 14:00 Realitatea moldovenească views 4058
Peste 4 mii de polițiști vor asigura ordinea publică în ziua alegerilor prezidențiale
29 octombrie 2016, 14:00 Realitatea moldovenească views 4058

Peste 4 mii de polițiști vor asigura ordinea publică în ziua alegerilor prezidențiale

Peste patru mii de polițiști vor asigura ordinea publică pe parcursul desfășurării alegerilor prezidențiale din 30 octombrie curent. Anunțul a fost făcut astăzi de către șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Alexandru Pînzari, în cadrul unei conferințe de presă, informează MOLDPRES.

„În cele 1980 de secții de votare deschise în țară vor fi dislocați cîte doi colaboratori ai forțelor de ordine, care vor monitoriza și asigura buna desfășurare a procesului de vot. Poliția este un organ apolitic, care va interveni în orice situație cînd va fi depistat că a fost încălcată legea și normele de bază", a afirmat Pînzari.

La rîndul său, șeful Direcției ordine publică a IGP, Marin Maxian, a menționat că polițiștii vor asigura buna desfășurare a alegerilor, dar și a legislației electorale, pentru a preveni și contracara eventualele încălcări.

„De mîine nu este permisă agitația electorală, adică este ziua tăcerii. De aceea, polițiștii vor monitoriza și contracara eventualele cazuri de nerespectare a acestor prevederi. În perioada desfășurării alegerilor prezidențiale, 140 de inspectori sînt antrenați în asigurarea deplasării tur-retur a documentației electorale, precum și a membrilor comisiilor de circumscripție teritoriale. Pînă în prezent, nu au fost înregistrate incidente", a spus Maxian.

Oamenii legii au depistat pe parcursul desfășurării campaniei electorale 76 de încălcări, privind afișarea mesajelor și a pliantelor electorale în locurile interzise. Totodată, aceștia au reamintit cetățenilor că „la urnele de votare este interzisă prezentarea cu arme, este interzisă scoaterea buletinului de vot din secția de votare și deteriorarea intenționată a buletinului sau a altor obiecte din secția de votare.

Duminică, 30 octombrie, În R. Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale directe.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

politia , alegeri , președinte , securitate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1576
Populația:
1307 locuitori

Rujniţa este un sat din cadrul comunei Bîrlădeni, raionul Ocniţa. Satul Rujniţa este situat la o distanţă de 27 km de oraşul Ocniţa şi la 219 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1307 oameni. Prima menţiune documentară a Rujniţei datează din 5 decembrie 1576. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.