28 octombrie 2016, 15:20 Realitatea moldovenească views 5151
Moldovenii condamnă practicile de corupere a alegătorilor (Video)
28 octombrie 2016, 15:20 Realitatea moldovenească views 5151

Moldovenii condamnă practicile de corupere a alegătorilor (Video)

Majoritatea cetățenilor dezaprobă practicile de corupere a alegătorilor, atît de frecvent utilizate de candidați în perioada electorală.

Intervievați de NOI.md, oamenii au menționat că politicienii trebuie să-i convingă pe alegători nu prin pachetele cu produse alimentare sau ajutoare materiale, ci prin soluții și politici de dezvoltare a țării. Deși cunosc că, potrivit legii, cumpărarea voturilor se pedepsește penal, intervievații afirmă că pînă cînd alegătorii nu vor denunța aceste practici, nu se va schimba nimic.

„Majoritatea candidaților au avut deja posibilitatea să arate cine sînt, fără a veni cu macaroane, dar să vină cu politici concrete care să ne ajute să trăim mai bine. Le recomand politicienilor să-și curețe mîinile înainte de a veni la alegeri și să vină cu inima sinceră, dar nu cu punga. Celor care nu pot să reziste acestei tentații le recomand să le ia, dar să voteze cu inima și cu capul", a menționat o intervievată.

„Dacă alegătorii vor lua macaroane în campanie, din ei o să scoată de zeci de ori mai mult cel care îi amăgește acum", a opinat un alt intervievat.

„Dacă vrei să cumperi electoratul, o faci prin alte metode – prin fapte, schimbări bune pentru oameni. Cei cărora li se fac astfel de oferte, trebuie să sesizeze organele responsabile", s-a dat cu părerea un alt cetățean.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

alegeri , coruptie , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
2087 locuitori

Cernoleuca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Cernoleuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat pe pîrâul Cubolta, la o distanță de 15 km de orașul Dondușeni și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2087 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cernoleuca datează din anul 1546.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.