28 octombrie 2016, 10:00 Realitatea moldovenească views 3867
SIS a desfășurat un exercițiu tactic antiterorist
28 octombrie 2016, 10:00 Realitatea moldovenească views 3867

SIS a desfășurat un exercițiu tactic antiterorist

Serviciul de Informaţii şi Securitate (SIS) al Republicii Moldova în cooperare cu Departamentul Poliţiei de Frontieră al Ministerului Afacerilor Interne și Serviciul de Securitate al Ucrainei au desfășurat un exercițiu antiterorist la hotarul moldo-ucrainean, Sectorul Poliţiei de Frontieră "Basarabeasca", a anunțat astăzi SIS.

Potrivit Serviciului de presă al SIS, aplicaţia a avut ca obiective evaluarea procedurilor de lucru, consolidarea reflexelor de cooperare şi inter-operabilitate la nivel naţional şi regional, instruirea şi antrenarea subdiviziunilor specializate în pregătirea şi executarea operaţiei antiteroriste în zona de frontieră, precum şi verificarea timpilor de reacţie într-o situaţie ipotetică.

Scenariul a inclus mai multe misiuni pentru participanți, printre care identificarea pe teritoriul ţării noastre a unui grup de persoane suspectate de mercenariat şi apartenenţă la formaţiuni teroriste, care intenţionau să traverseze clandestin frontiera de stat.

De asemenea, forțele de ordine au avut misiunea să acumuleze informaţii despre presupușii teroriști, despre legăturile acestora cu alte grupuri de interes, filarea, monitorizarea direcţiilor de deplasare, ulterior aceștia fiind reţinuți.

Simulările au fost planificate şi coordonate de către Centrul Antiterorist al SIS.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

SIS , terorism , Ucraina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
103 locuitori

Romanovca este un sat din cadrul comunei Pepeni, raionul Sîngerei. Localitatea Romanovca se află la distanța de 29 km de orașul Sîngerei și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 103 oameni. Cătunul Romanovca a fost întemeiat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.