19 octombrie 2016, 15:45 Realitatea moldovenească views 4650
Sondaj: Cine are cele mai mari șanse de a accede în turul II
19 octombrie 2016, 15:45 Realitatea moldovenească views 4650

Sondaj: Cine are cele mai mari șanse de a accede în turul II

Liderul PSRM, Igor Dodon, și cel al PAS, Maia Sandu, sînt candidații cotați cu cele mai mari șanse de a se califica în turul II al alegerilor prezidențiale.

Datele se conțin în cel mai recent sondaj de opinie realizat de compania „Intellect Group". Întrebați pentru cine și-ar da votul dacă duminica ar avea loc alegeri prezidențiale, 31 la sută dintre respondenți l-au nominalizat pe Igor Dodon, iar aproape 15 la sută – pe Maia Sandu. Aceasta este urmată în top de Marian Lupu – cu 14 la sută, Andrei Năstase – cu 9 la sută, Iurie Leancă – cu 6,7 la sută, Dumitru Ciubașenco – cu 5,4 la sută. Ceilalți candidați ar acumula mai puțin de 5 la sută din voturi.

Potrivit directorului companiei „Intellect Group", Ian Lisnevschi, Maia Sandu și Marian Lupu sînt candidații care au înregistrat o creștere ușoară comparativ cu sondajele precedente. „Sondajul nostru a cuprins zilele după declarația doamnei Maia Sandu. Prima reacție a acestei declarații – ratingul Maiei Sandu a crescut cu 3,3 la sută. Vedem că totuși 9% din electorul lui Năstase așteaptă decizia finală. Domnul Dodon rămîne la același nivel ca și în al treilea și al doilea sondaj. El a obținut punctul maxim pentru turul I. Marian Lupu continuă creșterea stabilă de 0,8%. Se observă o creștere mică la Dumitru Ciubașenco", a comentat Lisnevschi.

Sondajul a fost realizat în perioada 10-16 octombrie curent, pe un eșantion de 910 persoane, de marja de eroare maximală fiind de ± 3%.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

sondaj , alegeri , candidat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
155 locuitori

Nicolscoe este un sat din cadrul comunei Vladimirovca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Slobozia și la 99 km de Chișinău. Populaţia satului Nicolscoe alcătuia 155 de oameni în anul 2004. Satul Nicolscoe a fost înființat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.