24 ianuarie 2012, 09:21 Realitatea moldovenească views 3618
24 ianuarie 2012, 09:21 Realitatea moldovenească views 3618

Moldovenii preferă Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan în defavoarea UE


Foto: nr2.ru

Sondajul opiniei publice realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor arată că ideea integrării europene cedează ca atractivitate ideei aderării Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.

Rezultatele sondajului demonstrează că circa 40 % dintre respondenți optează pentru aderarea Moldovei la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, iar 31% pledează pentru comunitatea europeană. În afară de aceasta doar 17% ar susține la referendum aderarea la NATO, iar 47% sînt categoric împotrivă.

În același context 28% dintre cei chestionați nu știu dacă Moldova ar trebui să adere la blocul militar. Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc un referendum privind aderarea Moldovei la Uniunea Europeană, 44 % dintre moldoveni ar vota pentru, ceea ce este cu 17 % mai puțin faţă de ianuarie 2011.  32% dintre respondenți ar vota împotriva integrării în UE.

Anterior sondajul opiniei publice, realizat de Institutul de Politici Publice, a arătat că ideea integrării europene nu mai este dominantă în societatea moldovenească, cedînd tendințelor de integrare cu spațiul estic.

Comentarii

 (1)
  • #1 georg Răspunde Citează selecţia
    Знают ли об этом представители альянса,находящегося у власти?
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
713 locuitori

Ciobanca este un sat din cadrul comunei Pănășești, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Strășeni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 713 oameni. Satul Ciobanca a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.